Selasa, 01 Oktober 2019

HIVENET - GELECEK BULUT SİSTEMİ ARASINDA!

Herkese kucak dolusu selamlar! Bir kaç gün aradan sonra tekrar karşınızdayım. Bu sayfa üzerinden sizlerle teknolojik yenilikler hakkında fikir alış verişi yapmaya devam ediyorum. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz on yılda blockchain teknolojisi hızlı bir gelişim içerisinde. İnternetin gün geçtikçe hayatımızda daha çok yer kaplamasıyla beraber internete dayalı teknolojiler de hızlıca gelişim gösteriyorlar. Özellikle blockchain tabanlı projeler son zamanda oldukça ilgi çekiyorlar ve yatırımcılarına para kazandırmaya devam ediyorlar ancak bu dünya haberlerin hızlıca takip edilmesi gereken bir piyasa. Piyasa dinamiklerine hakim değilseniz kar edemezsiniz. Her gün sadece bir kaç dakikanızı bana ve yazılarıma ayırırsanız sizi piyasanın güncel haber ve yeni projeleri hakkında bilgilendirmeye devam edeceğim. Bu yazımda sizlerle HiveNet adlı blockchain temelli dağıtık bulut projesinden bahsetmek istiyorum.

Mevcut Bulut Sistemlerinin Sorunları Nelerdir ?
  • Piyasada hali hazırda çalışan bir çok bulut işletmesi tek bir kuruluşa ait. Ve tabi ki herkesten gizlemek istediğiniz bulut hizmetiniz için bu büyük bir güvenlik açığı aslında. Siz her ne kadar verilerinizin güvende olduğunu düşünseniz dahi verileriniz genellikle tek bir şirketin elinde kolay erişilebilir haldedir.
  • Bulut teknolojisi halen yeni gelişim evresinde olduğu için son kullanıcıya yansıtılan ücretler oldukça yüksek.
  • Bulut hizmetlerinin paket anlayışları her zaman sadece şirket sahiplerinin para kazanmasına yönelik olarak tasarlanmış. Örneğin 550 GB hizmete ihtiyacınız varsa 1 terabayt alan almanız gerekmekte. İhtiyacınız olanın hep daha fazlasını almak zorundasınız.
Bulut Hizmetleri Neden Gereklidir ?
Küçük, büyük şirketler veya kişisel kullanım amaçlı bireyler önemli ve yedeklenmesi gereken bilgilerini saklayabilmek için bulut hizmetlerinden faydalanırlar. Bir şirket düşünün ortaya çıkan bilgileri yedekleyebilmesi için yüz hatta binlerce bilgisayara ve bunları besleyecek enerjiye ihtiyaç duyacaktır. Bu bilgisayarların konulması gereken alanları da düşündüğünüzde bu oldukça yüksek bir maliyet demek şirketler için. Bireyler ise genelde özel verilerini kaybolmadan saklayabilmek için bulut hizmetlerini kullanmayı tercih ediyorlar.
HiveNet Projesinin Sorunlara Yönelik Çözümleri Ve Yenilikleri Nelerdir ?
HiveNet verilerinizin güvenliğini üst düzeyde tutabilmek için blockchain teknolojisinden yararlanır. Klasik bulut hizmetlerinde olduğu gibi verileriniz tek merkezde ve tek şirketin kontrolünde bulunmaz. Biz buna dağıtık işlem diyoruz. Sistem ağa bağlanan bilgisayarları kullanarak müşterilerine bulut hizmeti sunar. Dağıtık sistemin sonucunda hem müşteriler daha ucuza hizmet satın almış olurlar hem de dünya üzerinde boşta duran hard disk alanları kullanılmış olur. Aynı zamanda HiveNetağa bağlanan bilgisayar sahiplerine harcadıkları güç ve kullandırdıkları alan başına ücret ödeyerek bilgisayar sahiplerinin de çok kolay bir şekilde gelir elde etmelerini sağlar.
HiveNet ağa katılan bilgisayarlarda bilgisayar sahibinin izin verdiği büyüklükte izole bir ortam yaratarak bu alanı dağıtık ekosistemi içerisinde kiraya verecek. Bulut hizmetlerine ihtiyacı olan kişiler ise verilerini çalınma veya güvenlik riski olmadan kolayca saklayabilecekler. Hem de istedikleri kadar alan kullanabilecekler. Bunun yanı sıra blockchain teknolojisi sayesinde bulut hizmetlerini klasik yöntemlerden çok daha ucuza mal ederek asıl işlerine kolaylıkla odaklanabilecekler.
Genel Değerlendirme:
Özetlemek gerekirse sizin bilgisayarınızda boşta bulunan alan ve güç hacmini dünyanın her hangi bir yerindeki tanımadığınız bir kişiye kiralamış gibi olursunuz. Bu sayede karşı taraf gerekli bulut alanına sahip olurken siz de oturduğunuz yerden hatta belki de uyurken kolaylıkla para kazanabilirsiniz. İki tarafında kazançlı çıkacağı bir kazan kazan durumundan söz ediyorum. Dağıtık yani merkeziyetsiz bulut projelerinin önümüzdeki bir kaç yılda tek merkezden yönetilen bulut hizmetlerinin yerini kolayca alacağını ve piyasanın lideri olacaklarını düşünüyorum. HiveNet projesine yatırım yapmak isterseniz süreç 24 Eylül'de başlayıp bu senenin Kasım ayına kadar devam edecek ilk satışla başlıyor. HNT Tokenleri için 0,08 USD değer biçilmiş.

Proje hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz aşağıda paylaşacağım bağlantı adresleri üzerinden projeyi daha detaylı inceleyebilirsiniz. Proje hakkında tartışmak için iletişim adreslerim üzerinden bana ulaşabilirsiniz. Sevgilerimle..

İletişim Bilgilerim
Yazar: yongki39
Eth: 0xC693Bf8985D807E4dAB4CDF0F179aA589fFCF0d9
Bitcointalk: https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=2603810

Tidak ada komentar:

Posting Komentar